Svet-Stranek.cz
Řekni perníčku plný medu,co já říci nedovedu.
PERNÍČKY PRO RADOST

Dobrá rada nad zlato.....:Řekni perníčku plný medu,co já říci nedovedu.

Dobrá rada nad zlato.....

PERNÍKOVÉ DESATERO

1.Každý druh pečiva vyžaduje jiný postup přípravy.Některá těsta odpočívají,jiná se zpracovávají hned.

2.Perníková těsta musejí být dobře propracovaná,zvláště tužší,která vykrajujeme formičkami.Dbáme na to,aby se všechny přísady dobře rozložily,především kypřidla.

3.Těsto musíme stejnoměrně vyválet,jinak budeme mít potíže s pečením.

4.Perníky klademe na plechy vymazané a vysypané nebo používáme pečící papír.

5.Velké perníkové tvary(chaloupky,srdce apod.)před pečením potřeme malým množstvím hnědého,ve vodě rozpustného potravinářského barviva,po kterém nám těsto hezky ztmavne.

6.Vysoký lesk získáme tak,že ještě po upečení na plechu potřeme perník pečlivě rozšlehaným vejcem.

7.Některé perníky v troubě tvoří bubliny,což nevypadá dobře především na figurkách.Předejdeme tomu tak,že perník ještě před vložením do trouby propícháme na některých  místech vidličkou nebo špendlíkem.

8.Troubu pro všechny druhy vyhřejeme předem.Perníky,lité řezy a dorty pečeme zvolna,perníkové figurky a drobné perníčky pečeme prudce v troubě.První 4 až 5 minut troubu neotvíráme.

9.Pečivo sundaváme z plechů ještě teplé.Vychladlé přilne k plechu a můžeme je poškodit.V tom případě si pomůžeme nožem.

10.Teplé pečivo pokládáme na rovnou plochu,aby se nezkroutilo.

návštěvníků stránky
celkem241 608
tento týden344
dnes4